Cava en Champagne Fundraise 2019/2020

Ga de feestdagen in met perfecte drank en een goed gevoel. Bestel champagne, cava of wijnpakket voor het goede doel!

 

Uw bestelling

Cava brut Jove, Oliveda, Campany, Spanje 750 ml.

Klassiek gemaakte Cava door de familie Oliveda uit noord Spanje. De druiven die gebruikt zijn: Macabeu, Xarel-Lo en Parellada. Gemaakt op de traditionele methode (zoals Champagne). Tweede gisting op de fles. Minimaal 12 maanden gelagerd in de kelders. Krachtig aroma, rijke geur van bloemen en fruit die de jeugdigheid verraden. De afdronk is romig en fruitig het is een super lekkere Cava met een intense en een lange afdronk. Serveren op een temperatuur van 6 tot 8 graden.

Bestellen per 6 flessen. Prijs per fles: € 9,95 excl. / € 12,04 incl. BTW

€ 72,24 inc. BTW
€ 59,70 exc. BTW
Cava Nature Millesima Reserva N.V. Freixa Rigau, Girona, Spanje 750 ml.

Deze prachtige Cava Millesima is afkomstig uit het noordwesten van Spanje, net ten noorden van Barcelona. Gemaakt van de volgende druiven: Macabeu, Xarel·lo en Parellada. Heeft lichte houtlagering gehad. Gemaakt volgens de traditionele methode (zoals Champagne) met tweede gisting op de fles. Minimaal 36 tot maar liefst 48 maanden gelagerd in de kelders en zero dossage. Dit is een rijke en krachtige Cava die niet onder doet voor zijn grote broer; Champagne! Serveren op 8 tot 10 graden Celsius.

Bestellen per 6 flessen. Prijs per fles: € 13,00 excl. / € 15,73 incl BTW

€ 94,38 inc. BTW
€ 78,00 exc. BTW
MAGNUM Cava Nature Millesima Reserva N.V. Freixa Rigau, Girona, Spanje 1500 ml.

Deze prachtige Cava Millesima is afkomstig uit het noordwesten van Spanje, net ten noorden van Barcelona. Gemaakt van de volgende druiven: Macabeu, Xarel·lo en Parellada. Heeft lichte houtlagering gehad. Gemaakt volgens de traditionele methode (zoals Champagne) met tweede gisting op de fles. Minimaal 36 tot maar liefst 48 maanden gelagerd in de kelders en zero dossage. Dit is een rijke en krachtige Cava die niet onder doet voor zijn grote broer; Champagne! Serveren op 8 tot 10 graden Celsius.

Bestellen per fles (in giftbox)

€ 35,51 inc. BTW
€ 29,35 exc. BTW
Champagne Jean-Louis DEPARIS brut tradition, Chouilly, Frankrijk 750 ml.

Gemaakt van 40% Chardonnay, 20% Pinot Noir, en 40% Pinot Meunier. De wijn heeft 3jaar gelagerd in de kelders te Chouilly. In maart 2009 werd deze Champagne uitgeroepen tot de beste Champagne-oester combinatie. In 2014 werd de gouden medaille gewonnen in Berlijn.

Bestellen per 6 flessen. Prijs per fles: € 22,58 excl. / € 27.32 incl. BTW

€ 163,93 inc. BTW
€ 135,48 exc. BTW
MAGNUM Champagne M. Hostomme Brut Tradition, Chouilly, Frankrijk 1500 ml.

Gemaakt van 40% Chardonnay, 20% Pinot Noir, en 40% Pinot Meunier. De wijn heeft 3 jaar gelagerd in de kelders te Chouilly. In maart 2009 werd deze Champagne uitgeroepen tot de beste Champagne-oester combinatie. In 2014 werd de gouden medaille gewonnen in Berlijn.

Bestellen per fles.

€ 53,35 inc. BTW
€ 44,09 exc. BTW
WIJNPAKKET 1 ‘MODERN’

1 fles Cava brut jove - Oliveda - n.v. Klassieke Cava Jove afkomstig uit het noordwesten van Spanje, net ten noorden van Barcelona. Gemaakt van de volgende druiven: Macabeu, Xarel·lo en Parellada. Gemaakt volgens de traditionele methode (zoals Champagne) met tweede gisting op de fles. Minimaal 12 maanden gelagerd in de kelders. Aantrekkelijke sprankelende lichtgele kleur met een fijne bubbel. Intens aroma’s van bloemen en fruit die de jeugdigheid verraden. De afdronk is romig en fruitig. Mooi aperitief maar harmonieert ook perfect bij lichte tapas gerechten. Serveren op een temperatuur van 6 tot 8 graden Celsius.

1 fles Mar Endins - Finca Rabos - 2018 Het speelse label verklapt het al een beetje, deze wijn is niet moeilijk. Dat maakt hem trouwens niet minder lekker! Deze wijn is gemaakt van 100% Grenache Blanc druiven welke net ten noorden van de culinaire stad Girona in Catalonië staan aangeplant. Vanaf de wijngaarden kijk je uit over de Middellandse Zee. Op de neus vinden we florale en tropische aroma’s. Een heerlijke frisse en fruitige aanzet gevolgd door een filmende lange afdronk. Deze wijn drink je zo of bij niet al te zware gerechten. Serveertemperatuur 8 tot 10 graden Celsius.

1 fles Pinot noir ‘Les Coteaux - Jeff Carrel - 2018 Legendarische rode wijnen die tot de top van de wereld behoren in kwaliteit en prijs worden in veel gevallen van Pinot Noir gemaakt. Deze druif wordt tegenwoordig over de hele wereld aangeplant, denk hierbij aan de Bourgogne, Tasmanië (Australië) en Oregon (USA), allemaal relatief koele klimaten. Wat doe je als je deze druif in de veel warme Languedoc aanplant? Precies, je gaat de hoogte in! Deze wijnranken staan dan ook op de voet van Pyreneeën. Deze wijn heeft een lichte houtopvoeding gehad dus naast fruit vinden we ook wat aardse tonen. Eigenlijk ook wel een wijn om te genieten bij vis, wanneer rood de voorkeur heeft. Zo is de wijn met tonijn een prachtige combinatie. Serveer deze wijn op maximaal 15 graden Celsius. Ingepakt in luxe geschenkdoos.

Bestellen per pakket

€ 36,30 inc. BTW
€ 30,00 exc. BTW
WIJNPAKKET 2 ‘KLASSIEK’

1 fles Champagne brut rose - Jean-Louis Deparis - n.v. - Het meest feestelijk aperitief komt natuurlijk in het roze! Deze elegante Champagne is gemaakt van druiven uit de Vallée de la Marne ten zuidwesten van de stad Reims. We vinden hier 50% Pinot Noire en 50% Pinot Meunier in de blend. De 2e gisting in de fles is tussen de 24 en 30 maanden, dit geeft een intens zachte en verfijnde mousse. Hij is extra brut gedoseerd met slechts 6 gram suiker. Deze Champagne is niet alleen geschikt als aperitief maar zeker ook opgewassen tegen de eerste paar gerechten van de avond.

1 fles Bourgogne Hautes Cotes de Beaune ‘Les Larrets Blanc acacia’ – Domaine Lucien Jacob - 2018 De wijngaarden van Jacob zijn gesitueerd in de hoger gelegen regio, ten noordwesten van Beaune, in de gemeenten Pernand-Vergelesses en omgeving. Het klimaat is er gematigd met warme zomers en vrij koude winters. Hautes Cotes de Beaune Blanc is afkomstig van de Chardonnay druiven die werden aangeplant op de heuvels van Echevronne. Deze ronde en soepele Chardonnay is het resultaat van een gedreven aanpak in de wijngaarden. Het rendement wordt sterk gereduceerd, wat leidt tot een goede concentratie en een volmaakte rijpheid van de druiven. De wijn heeft een jaar gerijpt op houten vaten gemaakt van acacia wat een schitterend vol, rond en romig resultaat geeft! Deze wijn is opgewassen tegen stevigere visgerechten of lichte vleesgerechten! Serveertemperatuur 10 tot 12 graden Celsius.

1 fles Tour Haut Caussan – Médoc – 2002 Als de Amerikaanse wijngoeroe Robert Parker ergens een domein ontdekt dat verrassend goede wijnen maakt maar absoluut geen grote naam heeft, dan noemt hij dat wel eens een “sleeper of the vintage”. Het probleem is meestal dat “sleepers” die ontdekt worden door Parker, ook hoge een hoge waardering krijgen van het wijnorakel. Die hoge quoteringen resulteren op hun beurt steevast samen met… juist: hoge prijzen. Tour Haut-Caussan uit de Médoc is zo’n zwaar ondergewaardeerd Château. Het krijgt het label “Cru Bourgeois Supérieur”, maar veel bordeauxliefhebbers zijn het er over eens dat dit domein het niveau van sommige grand cru classés bereikt. Wat betreft rijpingspotentieel moet de Tour Haut Caussan alvast niet onderdoen voor zijn grote broers, deze 2002 is momenteel dan ook prefect op dronk. Gemaakt van 50% Cabernet Sauvignon en 50% Merlot met een gemiddelde leeftijd van 30 jaar oud. Opvoeding op Franse barriques waarvan 25% nieuw hout. Perfect bij stevigere gerechten en wild! Serveertemperatuur 16 – 18 graden Celsius.

Ingepakt in luxe geschenkdoos. Bestellen per pakket

€ 68,97 inc. BTW
€ 57,00 exc. BTW
Champagne Brut Rose - Jean-Louis DEPARIS - nv Frankrijk 750 ml

Het meest feestelijk aperitief komt natuurlijk in het roze! Deze elegante Champagne is gemaakt van druiven uit de Vallée de la Marne ten zuidwesten van de stad Reims. We vinden hier 50% Pinot Noir en 50% Pinot Meunier in de blend. De 2e gisting in de fles is tussen de 24 en 30 maanden, dit geeft een intens zachte en verfijnde mousse. Hij is extra brut gedoseerd met slechts 6 gram suiker. Deze Champagne is niet alleen geschikt als aperitief maar zeker ook opgewassen tegen de eerste paar gerechten van de avond.

Bestellen per 6 flessen. Prijs per fles: € 22,79 excl. / € 27,58 incl. BTW

€ 165,46 inc. BTW
€ 136,74 exc. BTW

Uw gegevens

Verzendadres

 

Overig